Redskapet som får dig att lyckas i köket

En gräddsifon är ett redskap som kan få varje amatör att lyckas i köket. Oavsett om det är kalas eller vardag så är detta redskapet för dig som vill skapa den perfekta vita och fluffiga grädden.

Redskapet kommer att underlätta din matlagning och du kommer att vilja använda din gräddsifon till allt. Det bästa är just att en gräddsifon passar till så mycket mer än att bara att vispa grädde med. Möjligheterna är lika många som det finns recept och det är endast din fantasi som sätter gränserna.

Gräddsifon – hur funkar det?
En gräddsifon är en produkt bestående av en behållare med tillhörande patron. Behållaren eller även kallat sifonen fylls med exempelvis grädde. Därefter skruvas en lustgaspatron på och när maskinen startas genom att dra i handtaget kommer lustgasen att blandas med grädden. Trycket som patronen skapar medför en härlig och luftig konsistens.

Självklart går en gräddsifon att användas till andra ändamål än till bara grädde. Produkten är perfekt till att göra soppor, såser och mousse med. Det finns olika munstycken för olika ändamål, vilket gör gräddsifonen till det perfekta redskapet i köket.

Varför du ska välja en gräddsifon
En av fördelarna med en gräddsifon är att den bevarar grädden under en längre tid utan att den på något vis bli vattning. Detta tack vare att behållaren är totalt lufttät. Det är ett enkelt, smidigt och väldigt praktiskt redskap som inte tar så mycket plats.

Gräddsifoner finns att köpa i de flesta köksaffärer men även över internet. Speciellt lustgaspatroner är känsliga och efter en kort period börjar lustgasen att sina och trycket minskas. Det kan därför vara bra att ha några extra patroner på lager hemma.