Köpa smörgåstårta i Uppsala

Smörgåstårta är en mycket sedvanlig svensk middagstårta att bjuda på. Det är väldigt bekvämt och enkelt att beställa en smörgåstårta och hämta upp den dagen man ska ha en tillställning. Vanliga tillställningar där smörgåstårta brukar serveras är; bröllop, studentmottagningar, dop, födelsedagar, företagsjubileer, minnesstunder och begravningar. Tack vare detta simpla koncept har smörgås tårta blivit mycket populärt med åren. När smörgåstårta bjuds på tillställningar serveras den kyld och ersätts av varm mat.

Innehåll i tårtan
Tårtan består av brödbottnar och sedan lager emellan med olika slags fyllningar. Utanpå smetas majonäs, mjukost eller liknande på. Ingredienser som är vanliga i smörgåstårta är; gurka, tomat, dill, räkor, paprika, olika slag frukter, ostskivor, sallad, köttpålägg och mycket mer. Smörgåstårtorna är ofta avanserat utsmyckade med grönsaker och frukter vilket gör att de blir väldigt färglada och fina för ögat. Det som är lite speciellt med tårtan är att det kan serveras både skaldjur och köttpålägg på samma tärt bit. Detta är ytterst ovanligt för att vara en svensk maträtt.

Tre olika sorter
Bor du i Uppsala? Smörgostårtorna i Uppsala finns på Happy Food. De har ett utbud med tre olika slags smörgåstårtor; ”Favoriten”, ”Fisk och Skaldjur” och ”Veggo”.