Gör bakningen enklare med en gräddsifon!

Gillar du att baka? Om svaret är ja så kan en gräddsifon komma väl till användning i köket! En gräddsifon används främst för att göra grädde, så att dina bakverk och tårtor ser ut precis som på det finaste bagerierna. På några få sekunder får grädden rätt konsistens, blir fluffig och du slipper använda elvispen eller vispa för hand. Andra fördelar med en gräddsifon är att du kan använda den till att göra mousse, soppor eller såser.

När du ska använda en gräddsifon måste du köpa patroner som är fyllda mes lustgas. Varje patron räcker mellan ett till tre tryck (dessa går inte att fyllas på). Man fyller alltså själva gräddsifonen med grädde (eller det som ska tillagas), skruvar på patronen och trycker neråt för att grädden ska pressas ut med hjälp av patronen. Vid munstycket blir grädden vispad och perfekt tillagad grädde kommer ut från gräddsifonen.

Vissa kan tycka att det blir dyrt att använda sig av en gräddsifon vid bakning. Allt beror dock på hur ofta gräddsifonen kommer till användning och vilken kvalité du väljer att införskaffa. Jämför därför olika gräddsifoner för att veta vilken som passar dig bäst. På hemsidan http://www.gräddsifon.se/ finner du information om gräddsifoner, dess användning, tips och mycket mer!